Piet Engels Centennial

 

Zondag 10 november was het een drukte van belang in Theater de Nieuwe Regentes in Den Haag. Hier werd namelijk een hommage gespeeld aan de Haagse arrangeur Piet Engels. 

 

Wat als droom begon, werd een waar spektakel. 

Trombonist Pieter Zuurmond speelde jaren geleden in de Shell Bigband onder leiding van Piet Engels. De Haagse muzikaal leider en arrangeur zou op 10 november 2019 100 jaar zijn geworden. Dé mogelijkheid voor Pieter om nog eenmaal zijn zo geliefde muziek te spelen en een ode te brengen aan de man waar hij zulke goede muzikale herinneringen aan heeft.

 

 Ter gelegenheid van het honderdste geboortejaar van de Haagse bigbandleider en arrangeur Piet Engels is een deel van zijn repertoire in een nieuw jasje gestoken. Engels schreef tussen 1960 en 1990 zo'n 45 harmoniearrangementen en bewerkte honderden bigbandwerken. Hij deed dat voornamelijk voor de Haagse Koninklijke Shell Harmonie en het Groot Shell Dans Orkest, waarvan hij bandleider was.

 

Samen met de Residence Bigband, Small Bigband Sax & Rhytm en The Swinging Oldtimers verzorgden wij een muzikale middag met werken van Piet Engels. En hoe kunnen we u beter een impressie geven dan met een filmpje?

 

Vanaf 3:03 ziet u Let's Swing in actie.